Kuuse ehtimine

Eile, 19 detsembril, toimus Vastseliina kirikus ühine jõulukuuse ehtimine. Kiriku kaunistamise idee advendiajaks ja Jõulupuu ehtimise ettepanekud tehti koguduse liikmete poolt juba oktoobris. Kui kiriku kaunistamise initsiatiiv kiideti korraga heaks, siis natuke mõtlemisainest pakkus Jõulupuu ehtimise mõte, sest tavapäraselt on kirikus jõulupuud ehitud ju ainult küünaldega. Kuna karta oli, et seekordsed Jõulupühad tulevad viisruseohust tingituna tavapärasest teistsugused, siis tundus Jõulupuu ehtimise mõte olevat väga hea hea võimalus koguduses teistmoodi jõulurõõmu ja osasaamist pakkuda. Kui tavapäraselt on kuuse kirikusse toonud ja küünaldega kaunistanud kirikuvanemad, siis seekord said Jõulupühadega seoses tegevust väga paljud koguduse liikmed. Koheselt hakati otsima sobilikku puud, kavandama ehtimist ja ehete kogumist, organiseerima ühist kuuse toomist ja ehtimist. Noored pakkusid välja, et ehtimise ajal võiks ju ka laulda, ei puudunud piparkoogid ja kosutada sai ennast kuuma joogiga. Päeva kokkuvõte fotode ja video abil on nähtav https://www.facebook.com/vastseliinakogudus

Külasta ka meie Facebooki lehte!