Külalised Soomest

15. augustil oli Misso kirikus kirikulistel rõõmus kohtumine Vastseliina koguduse Soome sõpradega Helsingist ja Lahtist.

Nad leidsid võimaluse tulla Eestisse vaid 14. ja 15. augustil.
Kuna Vastseliinas oli samal päeval kuld- ja briljantleeripüha, siis olid nad väga tänulikud, et said Soome koguduste tervitusi edasi anda ja Sõna kuulutada Misso kirikus. Südamliku ja sisuka ning kaasamõtlemapaneva jutluse pidas Jalo Toivonen, tõlkis õpetaja-emeeritus Toivo Hollo. Lauluga rõõmustas kirikulisi grupp Vastseliina koguduse koorilauljaid. Koos külalistega võtsid kõik osa ühisest armulauaosadusest.

Peale teenistust toimus Soome sõpradega meeldiv koosviibimine kiriku vastas olevas kohvikus. Vestluses said osaleda kõik, kuna meid oli vahendamas lisaks õp Toivole ka sõprade hulgas Soomes elav eestlane ja üks soomlane, kes mõistis hästi eesti keelt.

“Koduteele läksime helge meelega, mida soojendas peale tugevat vihma soe päike selges sinises taevas,” võttis päeva kokku Heli Kukk Missost. “Misso kirikuliste jaoks oli Soome sõpradega kohtumine üks selle aasta suursündmusi.”

Külasta ka meie Facebooki lehte!