Vaba rahva laul

Üritus nimega – Vaba Rahva Laul – on alguse saanud Saaremaalt, et tähistada Eesti Taasiseseisvumispäeva. Ülo Kannisto eestvõtmisel on Vaba Rahva laul toimunud juba 14-ndat korda.

Seekordne XIV Vaba Rahva Laul toimus 19.augustil 2023 Saaremaal, Kuressaare Lossihoovis.

Kuressaare Lossihoovis laulsid üheskoos üle-eestiline ühendkoor ja tuntud artistid: Marko Matvere, Boriss Lehtlaan, Nele-Liis Vaiksoo, Merlin ja Märten Männiste, Alen Veziko, Andri Lobjakas. Lauldi isamaalisi ja teisi rahva südames koha leidnud ilusaid Eesti laule. 

Meie koguduse tubli laulukoor osales samuti sellel toredal laulupeol. Suur tänu koori juhendajale Ara Banderile, kes õpetas selgeks laulud ja korraldas koori laulupäevale mineku. Vastseliina koguduse laulukoorile oli see omamoodi juubelgi, sest seekord osaleti Vaba Rahva Laulul juba 5-ndat korda.  

“Vastseliina Kirikukoori lauljad ja dirigent Ara Bander on väga tänulikud kõiges, et said osaleda sellel imelisel laulupäeval!” ütles koori pikaaegne laulja Luule Tasso. “Nii laulupäeval osalemine, kui ka reis sinna pakkus meile palju positiivseid emotsioone!”

Anname ka teada, et koguduse koor ootab oma ridadesse uusi lauljaid!

Fotod: Luule Tasso

Külasta ka meie Facebooki lehte!